Въвеждане на лимит на безплатните тегления от банкомат по т.нар. платежна

...
Въвеждане на лимит на безплатните тегления от банкомат по т.нар. платежна
Коментари Харесай

Ограничават до три безплатните тегления от банкомат и преводите без такса по сметките за основни операции

Въвеждане на лимит на безплатните тегления от банкомат по така наречен платежна сметка за съществени интервенции предлага държавното управление с импортирани в парламента изменения в Закона за платежните услуги и платежните системи, импортирани в Народното събрание, оповестява в. " 24 часа ". Миналата година банките бяха задължени да дават на физическите лица платежни или още базови сметки за съществени интервенции за превод на заплати, пенсии и обществени заплащания, а редом с това беше въведено и задължението всеки шеф с над 100 души личен състав да заплаща хонорари единствено по банков път. Тогава бяха въведени и облекчени условия за разкриването на базови сметки, съгласно които внacянeтo нa пapи пo cмeтĸa и тeглeнeтo нa гишe, ĸaĸтo и от бaнĸoмaт са безвъзмездни, нo caмo в случай че интервенциите минават през банката, в която е разкрита съответната сметка. 

Сега обаче от Министерски съвет оферират безплатните тегления от банкомат и то на обслужващата сметката банка да бъдат лимитирани до три. Толкова да са и преводите без такса е другото предложение за смяна. За изтегляне на пари от банкомат или ПОС терминала на друга банка, ще се дължи такса, както и на каса в офис на банка, планува още законопроектът за смяна.

Остава изискването сметката да се обслужва гратис и да се употребява само за преводи на пари от заплати, пенсии, помощи и компенсации, както и стипендии за възпитаници, студенти и докторанти. Запазва се и изискването всеки да има право единствено на една платежна сметка за съществени интервенции.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР